Tree Fiddy

Ronjan blogi puista. Enimmäkseen ruukuissa, välillä maassa.

Bonsaipuuhia huhtikuussa 2016

15. huhtikuuta 2016 — Ronja

Kevät on edennyt siihen pisteeseen, että kaivoin bonsait talvisäilöstä. Vahdoin monelle uuden ruukun tai vähintään kasvualustan. Tässä hieman kuvia.

Olen myös talven aikana muuttanut uuteen asuntoon, jossa on merkittävästi edellistä suurempi parveke. Nyt pitäisi siis mahtua puiden lisäksi parvekkeelle jopa vähän kalusteitakin!


Kuva 1. Tämä tuomi (Prunus padus) on ollut hölmön mallisessa, muovisessa puutarharuukussaan nyt kaksi vuotta. Kaivoin sen maastosta maaliskuun lopulla 2014.

Kuva 2. Tuomi vähän fiksummassa ruukussa.

Kuva 3. Kesällä 2014 ilmajuurrutin mongolianvaahterasta (Acer ginnala) oksan. Olin epävarma oksan selviämisestä, mutta näköjään juuria on tullut yllin kyllin!

Kuva 4. Juurien oli tarkoitus kasvaa tasaisesti tuon leikkuujäljen ympäri, mutta niitä kasvoikin vain toiselta puolelta. Löysin kuitenkin ihan kivan istutuskulman, joskin tästä ei tullut nyt kuvaa.

Kuva 5. Koreanvaahtera (Acer pseudosieboldianum) sai hieman isomman ruukun.

Kuva 6. Mantšurianvaahtera (Acer mandshuricum) menossa isompaan ruukkuun.

Kuva 7.

Kuva 8. Juuria on kohtalainen sekamelska. Puolivälissä oikealla näkyy jyrkkä mutka, jossa juuri on kohdannut ruukun reunan ja kääntynyt toiseen suuntaan. Katkaisin vähän tämän yläpuolelta ja jätin loput juuret.

Kuva 9. Viitavaahtera (Acer barbinerve) tekee hyvää vauhtia lehtiä, vaikka on vasta huhtikuun puoliväli.

Kuva 10. Sama.

Kuva 11. Tämä on viime keväänä kerätty haapa (Populus tremula), jonka heitän pois. Tarvitsen tämän ruukun muuhun käyttöön. Puu on tylsä ja ruma, ei kapenemaa rungossa.

Kuva 12. Pienen rapsuttelun jälkeen kissanhiekasta paljastuu kuitenkin sangen uljas juuripehko, jollaisia olen tähän mennessä ihaillut vain ulkomaalaisten tekijöiden Youtube-videoissa.

Kuva 13. Ruukku on kasvanut vuodessa aivan täpötäyteen juurta ja hotkaissut pohjareikien verkotkin. Vaikuttavista juurista huolimatta heitin reppanan pois, sillä ruukku on hienoimpiani ja laitan siihen tilalle jotain tärkeämpää kuin tämän haavansuikeron.

Luokat: bonsai, kevät, ruukut, vaahtera, haapa, tuomi, acer, acer-ginnala, acer-pseudosieboldianum, acer-mandshuricum, acer-barbinerve, populus, populus-tremula, prunus, prunus-padus

comments powered by Disqus