Tree Fiddy

Ronjan blogi puista. Enimmäkseen ruukuissa, välillä maassa.

Bonsaipuuhia huhtikuussa 2016

15. huhtikuuta 2016 — Ronja

Kevät on edennyt siihen pisteeseen, että kaivoin bonsait talvisäilöstä. Vahdoin monelle uuden ruukun tai vähintään kasvualustan. Tässä hieman kuvia.

Olen myös talven aikana muuttanut uuteen asuntoon, jossa on merkittävästi edellistä suurempi parveke. Nyt pitäisi siis mahtua puiden lisäksi parvekkeelle jopa vähän kalusteitakin!

Lue lisää...

Luokat: bonsai, kevät, ruukut, vaahtera, haapa, tuomi, acer, acer-ginnala, acer-pseudosieboldianum, acer-mandshuricum, acer-barbinerve, populus, populus-tremula, prunus, prunus-padus

Syyskuvia 2015

3. marraskuuta 2015 — Ronja

Syksyn mittaan en ole kovin aktiivisesti harrastellut kasvihommia. Enimmäkseen olen tarpeen mukaan kastellut bonsain alkuja parvekkeella ja välillä ottanut jokusen kuvan kännykän kameralla.

Niin ja tietysti olen suunnitellut bonsaiden viemistä talviteloille äidin kasvihuoneeseen. Tätä varten tilasin netistä hiiriverkkoa, josta aion taitella pienet jyrsijänkestävät häkit puille. Ensi viikonloppuna menen tätä touhua toteuttamaan. Pitääpä muistaa ottaa projektista kuvia.

Mutta tässä sekalaisia syysräpsyjä. Osa kännykällä, osa järkkärillä.

Lue lisää...

Luokat: bonsai, vaahtera, acer, acer-platanoides, acer-pseudosieboldianum, acer-ginnala, jalava, ulmus, ulmus-glabra, syksy, ruska

Vaahterapäivitys toukokuussa 2015

25. toukokuuta 2015 — Ronja

Olen päättänyt ruveta erikoistumaan vaahteroihin. Alan kerätä niitä. Kun kerran järjestään kaikki vaahterat vetävät puoleensa, niin mikäpä siinä. Ja kun ne tuntuvat pysyvän niin hyvin hengissäkin näissä ruukuissa. Universumi haluaa minusta vaahterankaitsijan, olkoon siis niin.

Aika hyvään alkuun olen jo päässyt. Omistan tällä hetkellä ainakin yhden yksilön kutakin seuraavista vaahteralajeista:

  • Acer ginnala, mongolianvaahtera
  • Acer pictum subsp. mayrii, sahalininvaahtera
  • Acer platanoides, metsävaahtera
  • Acer pseudosieboldianum, koreanvaahtera
  • Acer spicatum, tähkävaahtera
  • Acer ukurunduense, kiinanvaahtera

Lue lisää...

Luokat: bonsai, vaahtera, acer, acer-platanoides, acer-ginnala, acer-pseudosieboldianum