Tree Fiddy

Ronjan blogi puista. Enimmäkseen ruukuissa, välillä maassa.

Bonsaipuuhia huhtikuussa 2016

15. huhtikuuta 2016 — Ronja

Kevät on edennyt siihen pisteeseen, että kaivoin bonsait talvisäilöstä. Vahdoin monelle uuden ruukun tai vähintään kasvualustan. Tässä hieman kuvia.

Olen myös talven aikana muuttanut uuteen asuntoon, jossa on merkittävästi edellistä suurempi parveke. Nyt pitäisi siis mahtua puiden lisäksi parvekkeelle jopa vähän kalusteitakin!

Lue lisää...

Luokat: bonsai, kevät, ruukut, vaahtera, haapa, tuomi, acer, acer-ginnala, acer-pseudosieboldianum, acer-mandshuricum, acer-barbinerve, populus, populus-tremula, prunus, prunus-padus

Yamadoripäivä huhtikuussa 2015

12. huhtikuuta 2015 — Ronja

Huhtikuun 11. päivä tutustuin vihdoin muihin suomalaisiin bonsaiharrastajiin. Kävimme isolla porukalla kaivelemassa ennakkoon scoutattuja puita muutamalta erinomaiselta paikalta voimalinjojen alta. Ne ovat yleensä ottaen otollisia bonsairaakileiden löytöpaikkoja, sillä niillä kasvava puusto hakataan säännöllisin väliajoin maahan asti, ja puut kasvavat monihaaraisiksi pökkelöiksi. Eikä niillä ole mitään kaupallista arvoa oikein kenellekään, niin luvat niiden nostoon eivät ole vaikeita saada.

Otin reissulla kuvia, jotka seuraavat perässä.

Lue lisää...

Luokat: bonsai, yamadori, tammi, haapa, mänty, quercus, quercus-robur, populus, populus-tremula, pinus, pinus-sylvestris