Tree Fiddy

Ronjan blogi puista. Enimmäkseen ruukuissa, välillä maassa.

Yamadoriretki toukokuussa 2016

21. toukokuuta 2016 — Ronja

Viime sunnuntaina minä ja isohko joukko muita bonsaiharrastajia kokoontui Janin luokse. Katselmoimme läpi Janin puut ja sitten suuntasimme maastoon kaivelemaan etukäteen tutkittuja puita. Itse en ollut tällä kohteella aikaisemmin käynyt, eikä tarkoituksena ollut oikeastaan ottaa mitään mukaan, mutta päädyin kuitenkin hankkimaan uuden metsävaahteran.

Aluksi kuvia Janin puista, sitten kaivelupuuhia.

Lue lisää...

Luokat: yamadori, kevät, vaahtera, acer, acer-platanoides, jalava, ulmus, ulmus-glabra, tammi, quercus, bonsai

Syyskuvia 2015

3. marraskuuta 2015 — Ronja

Syksyn mittaan en ole kovin aktiivisesti harrastellut kasvihommia. Enimmäkseen olen tarpeen mukaan kastellut bonsain alkuja parvekkeella ja välillä ottanut jokusen kuvan kännykän kameralla.

Niin ja tietysti olen suunnitellut bonsaiden viemistä talviteloille äidin kasvihuoneeseen. Tätä varten tilasin netistä hiiriverkkoa, josta aion taitella pienet jyrsijänkestävät häkit puille. Ensi viikonloppuna menen tätä touhua toteuttamaan. Pitääpä muistaa ottaa projektista kuvia.

Mutta tässä sekalaisia syysräpsyjä. Osa kännykällä, osa järkkärillä.

Lue lisää...

Luokat: bonsai, vaahtera, acer, acer-platanoides, acer-pseudosieboldianum, acer-ginnala, jalava, ulmus, ulmus-glabra, syksy, ruska

Ostin kiinanjalavan

18. maaliskuuta 2015 — Ronja

Kiinanjalava (Ulmus parvifolia) on suosituimpia bonsailajeja. Niitä myydään toisinaan pikkuisina, huonokuntoisina rääpäleinä kukkakaupoissa ja muun muassa Stockmannin kasviosastolla. Yleensä ovat valtavan huonokuntoisia.

Nyt kuitenkin käväisin Tuusulassa Pirilän kukkatalolla äidin kanssa, ja huomasin siellä aika hyväkuntoisia sopuhintaisia kiinanjalavia. Siispä ostin. Tämä puu on ehkä 30 cm korkea, ja hintaa sille tuli 29 euroa.

Lue lisää...

Luokat: bonsai, jalava, ulmus, ulmus-parvifolia

Lempipuitani Helsingissä – osa IV

6. heinäkuuta 2014 — Ronja

Tässä sarjassa ihastelen Helsingissä kasvavia yksittäisiä puita, jotka ovat erityisen lähellä omaa sydäntäni. Yleensä ne ovat erikoisen muotoisia, vanhoja, epätavallista lajia, hauskalla paikalla tai jotenkin muuten ilahduttavia.

Yliopistonkadun ja Kluuvikadun kulmassa on ravintola Memphis, jolla on rakennuksen nurkan pienessä syvennyksessä terassi. Terassin keskellä kasvaa hulppea, räystäitä kurotteleva vuorijalava (Ulmus glabra).

Lue lisää...

Luokat: jalava, ulmus, ulmus-glabra, helsinki, lempipuut-helsingissä